De aanleg van je tuin

’t Handig Hovenierke biedt je graag een totaalconcept aan.
De aanleg van je tuin kan je met een gerust hart aan mij toevertrouwen.

Vele jaren ervaring en succesvolle samenwerking met gespecialiseerde partners staan garant voor jarenlang plezier en genot in uw nieuwe tuin.

We gaan aan de slag om je droomtuin te realiseren

We beginnen met de nodige werkzaamheden voor jouw droomtuin.

Voorbereidende werken

Grondwerken vormen de basis van de aanleg van je tuin. 

Dikwijls komt er ook een graafmachine aan te pas. Hiervoor werk ik samen met een gespecialiseerd bedrijf dat onder mijn leiding de kraanwerken uitvoert.

Gazon

Het gazon aanleggen kan op verschillende manieren: ofwel door zaaien of met graszoden.

Graszoden bieden het voordeel dat je onmiddellijk over een vol, onkruidvrij gazon beschikt dat je na enkele dagen al mag betreden. 

Beplanting

Bij de beplanting laat ik niets aan het toeval over. Ik werk daarom enkel met gespecialiseerde boom-, haag- en platenkwekerijen voor het aanleveren van de beplanting.

In alle ontwerpen zorg ik voor geschikte kleurencombinaties die tot bloei komen in ieder seizoen. Hiervoor volg ik de nieuwste platenselecties nauwgezet op zodat je steeds de beste en meest recente varëteiten  in uw tuin hebt.

’t Handig Hovenierke biedt je dus een gerichte plantenkeuze mét opvolging en garantie op aanslaan gedurende het eerste groeiseizoen.

Vijvers

Heb je gekozen voor een kleine waterpartij of een grotere vijver? Afhankelijk van de stijl van je tuin is het een semi-natuurlijke of een strakke vijver geworden

Beiden kunnen zowel in polyester als in folie worden uitgewerkt.

Een vakkundig uitgebalanceerd biologisch filtersysteem zorgt voor een heldere, evenwichtige vijver met een minimum aan menselijke tussenkomst.

Je mooie tuin onderhouden

Om je zorgvuldig aangelegde tuin in topconditie te houden is een regelmaitig en vakkundig onderhoud van het allergrootste belang.