Het plan van Jouw droomtuin

Een tuinplan in onmisbaar bij het vormgeven van jouw droomtuin.

Een goed uitgewerkt plan is de basis van jouw droomtuin.

Met jouw idee en/of schets gaan we samen aan de slag voor de opmaak van het tuinplan voor jouw droomtuin.

In 6 stappen naar een duidelijk plan

Tijdens een eerste vrijblijvend gesprek bespreken we jouw wensen, ideeën en verwachtingen.

Hoe wil je de tuin gebruiken? Kijken en genieten, spelen, fietsen, zwemmen, barbecueën, feestjes geven, … ? Wil je de tuin groter of kleiner laten lijken? … Je bepaalt of je een volledig tuinontwerp wenst of enkel een structuur- of beplantingsplan wilt. Aan de hand van jouw wensen, budget en tijd werken we samen aan jouw droomtuin.

Kennismakingsgesprek

Iedere combinatie van tuin en eigenaar is uniek. Daarom is het belangrijk om voldoende tijd te nemen om over al de aspecten van je tuin na te denken.

Misschien heb je een duidelijk beeld van hoe je toekomstige droomtuin er uit moet zien of ben je geïnsprireerd door andere tuinen.

Heb je totaal geen idee? Dat is ook prima. Samen gaan we op ontdekking en aan de hand van voorbeeld ontwerpen, foto’s en gerichte vragen bepalen we de stijl en elementen van je toekomstige tuin.

Opmeten van het terrein

Om straks jouw droomtuin in een ontwerp te gieten is het belangrijk het beschikbare terrein helemaal in kaart te brengen.

Meten is weten, daarom is correct opmeten een belangrijke stap in het traject naar het ontwerp.

Ook de omgeving en jouw woning neem ik in mij op. Dat is belangrijk want daar wordt straks je tuin ook op afgestemd zodat we komen tot een harmonieus geheel.

Voorontwerp en presentatieplan

Gewapend met een duidelijk beeld van jouw wensen en de afmetingen en mogelijkheden van het terrein ga ik aan de slag.

Ik vertaal en interpreteer wat ik geleerd heb uit ons gesprek en combineer dit met nieuwe concepten en ideeën. Op die manier creëer ik kwaliteit en exclusiviteit.

Jouw toekomstige tuin wordt zo een originele en unieke plek waar het fijn vertoeven is én waar jij je 100% in thuis voelt.

Overleg

Eens het voorontwerp klaar is maken we een nieuwe afspraak en bespreken we dit plan.

Aan de hand van het voorontwerp, dat zowel de groene zones als de verhardingen bevat, help ik je om je een beeld te vormen van hoe alles er in werkelijkheid zal gaan uitzien.

Wellicht heb je nog opmerkingen of wil je hier en daar nog wat bijsturen. Of mischien is het meteen helemaal goed.

Finale ontwerp

We verwerken de feedback die je op het eerste ontwerp had. Ga je finaal akkoord met jouw tuinontwerp, dan maken we alle plannen klaar voor een feilloze tuinaanleg.

Beplantingsplan

Samen worden jouw wensen overlopen met betrekking tot o.a.: gewenste kleuren doorheen de seizoenen, privacy, aantrekken van bijen, vlinders, vogels en insecten, gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid.

De beplanting wordt aangepast aan de grondsoort en de directe omgeving.
Door een goede balans tussen bladhoudende en bladverliezende planten, krijg je ook gedurende de winterperiode een mooie tuin.

De volgende stap: Aanleg van je tuin

Eens alles is uitgewerkt in een duidelijk plan waarover het eens zijn kunnen we aan de slag om de plannen in werkelijkheid om te zetten.

Klik hieronder door om te zien hoe dat in zijn werk gaat.